28. 7. 2008

Tandemový seskok ze 4km

Zůčastnil jsem se tandemového seskoku v Prostějově. Samotný seskok probíhal naloděním do staršího letadla, které mělo nádrž na cca 2000 litrů leteckého benzínu. (Tankovali do něj asi 500litrů-proto, aby letadlo bylo co nejlehčí a zbytečně nemělo velkou spotřebu)...to však provázelo pravidelné "dotankování" při každém třetím letu. Oblékl jsem si kombinézu, připevnili na mě karabiny, naskočil do letadla (cca 20pasažérů)...letadlo na místě nabralo co nejvíce otaček, došlo k rozbrždění a po rozjetí jsme stoupali cca 30stupňu k neby. Po dosažení 4km, mě vyzvali (samozřejmě spolu s mím "tandempilotem" k vyskočení z letadla. Šli jsme tedy ke dveřím a ve zlomku sekundy vypadli ven, udělali salto a pár sekund se blížili volným pádem k zemi 226km/h rychlostí. Asi v 1500m otevřel padák a létali jsme nad prostějovem. Poté samozřejmě následovalo přistání. Zážitek to byl dobrý, jen adrenalinu jsem čekal více. Ono, když víte, že se můžete spolehnout na toho druhého, tak je to úplně o něčem jiném než, když skáčete sami.



Konec myego

Radek Hulán z http://myego.cz/ končí (podle jeho článku) s blogem (pokud se však nejedná jen o reklamní tah). Musím říci, že je to velká škoda. Jako jeden z mála na internetu má svůj názor za kterým si stojí a umí ho obhájit. Snad i jeho arogance a věčné naznačování, že internet je složen převážně z blbců samích, kteří nemají všech deset po hromadě „vytvořil“to, že v relativně krátkém čase stihl na sebe (samozřejmě na blog:)) nabalit několik tisícovek lidí. Právě proto, že má zcela odlišný názor na fungování blogu, který je velmi výstřední. Do jisté míry platilo, čím více rozpitvával věc zvanou: „Jak jsou lidé blbí“....tím více i blbce přitahoval. Posuďte sami, kde jinde na webu se dozvíte od autora tolik názorů, jako právě tady, zvláště když s nimi věčina návštěvníků zcela nesouhlasí (já také ne). Další věc, která člověka fascinuje je frekvence psaní článků i přes jeho nepochybnou vytíženost. Jak jsem již psal, často jsem s názory zcela nesouhlasil, ale na blog jsem chodil z jakousi „sváteční“ pravidelností. Tento blog se výborně četl a články přibývali z železnou pravidelností. Dokonce to bylo tak nějak jediné, do čeho se dalo na internetu začíst a přitom se nenudit. Prostě a jednoduše, je škoda, že Myego končí a sním i jeho promyšlená taktika.

Zapomenutá slohovka- spíše horor

Prázdniny utíkají, škola se blíží a Český jazyk pozvolna klepe na dveře...tak asi takto by se dalo popsat toto „roční období“. Při uklidu (který nedělám často:)) jsem oběvil slohovou práci z 1. ročníku. Není to nic extra, ba naopak. Uspěšnost to mělo na 4+chyby:)....ale i přesto myslím, že má vcelku zajímavý závěr:)...samozřejměza přepis do „kultivované formy“ si to nezaslouží.