17. 4. 2008

Obrázky z mého deníčku (Ov)


(pila osudu)

(pomooooc)

(velký den Lajky, no help)

(tak se krade elektrika)

Vznik světa za několik let, aneb jak vzniklo křemíkové nebe.

Píší se 70. léta a křemíkové peklo má prvního obyvatele z řad polovodičových součástek. Stalo se tak náhle, díky zavinění obsluhy a to při pokusu o přetaktování obří kalkulačky chlazené čtyřmi obřími motory , určené pro vojenské účely. Tento fakt, že křemíkové polovodiče odchází na věčnost stejně jako lidé, dal základy vytvoření křemíkového pekla. Ptáte se proč vzniklo jen peklo a nikoli nebe? Odpověď je prostá „Nebe vzniklo až později okolo 21. století.“ Do doby, než vzniklo ono polovodičovými součástkami tolik vychvalované nebe, museli se všichni spokojit jen z peklem. Nemalou měrou se na funkčnosti (tedy spíše poruchovosti) podílel i software, zejména výmysly od Microsoftu likvidovaly součástky jak mor.
   Aby se zabránilo častým odchodům na věčnost, vymysleli jiné firmy jak kusy hardwaru zachránit a vyvíjely různorodé antiviry , brány, atd… Ať už pobyt v pekle byl zaviněn hardwarově či softwarově, vždy existoval způsob jak svůj systém vyladit a stabilizovat. Tou dobou se začalo budovat křemíkové nebe…né, nebylo to jen díky silnými a prosadit se chtivými křemíkovými odbory, bylo to i díky blahodárně působícím programům, zejména Linuxu. Domácím počítačům už odpadla častá nevolnost při pravidelných pádech systému a celkově se práce zkvalitnila. Elektronické součástky se již mohli soustředit na svoji činnost, i návštěvy v servisních střediscích byli méně časté.
   Lze tedy říci, že od „dřevěných dob“ polovodičů se zlepšil a zkvalitnil jejich život. Je velmi důležité, aby součástky měli jak křemíkové nebe, tak i peklo, poněvadž všechny součástky věří, že půjdou do nebe a proto jsou i ochotny pracovat. Není to jak u lidí, že by součástky byli zlobivé a šli do pekla. Peklo slouží jen jako mezi zastávka při cestě do nebe. Je pravda, že některé zde zůstanou, poněvadž není v nebi tolik místa, ale to jim samozřejmě nesmíme říci.