Nemůžu se zbavit pocitu, že společnost (hostinští) mají zájem vychovat bandu alkoholiků a buřičů:). Nejsem proti alkoholu jako takovému a proti pivu už vůbec ne, jen chci poukázat na to, že pokud chce jít člověk do hospody, která je mimochodem výborné místo k řešení problému, vytvoření dohod atd., musí se v českých podmínkách hned při otevření dveří nutně stát takovým tím českým ochlastou.
Tvrdý alkohol je podle mě jen jed... a já si jen velmi málokdy tento jed dopřeji. Ano, můžete namítat, že všechno je jed, kdybyste se třeba přepili již zmiňovanou vodou, také můžete na následky zemřít,...ano to vám neberu, ale něco co páchne jak z chemického průmyslu a člověk hned po vypití do sebe klopí další dávku djusu, není nic co by chutnalo lahodně a tedy nechápu, proč to daný jedinec pije. Prominte, ale je to stejné jako když nebudu chtět skočit z mostu a přesto skočím, je to nesmysl a abych něco pil pro to, že mě to vůbec nechutná...tak to je nesmysl ještě větší.
V českých podmínkách nejsou ani rozšířený tzv. pivní alternativy, což mě dosti mrzí. Neříkám, že tento způsob upravy piva denně vyhledávám, ale musím konstatovat, že mě ani nijak neuráží, tak jako ostatní. Byl bych pro zavedení tzv. pivních koktejlů. Některé jsem pil a byli pro mě pitelné. Nejlepší je fakt, že tento způsob konzumace piva dává velkou šířku variant a možností a podporuje "pivní" kreativitu i když někteří budou tvrdit, že jsem pivní barbar. Myslím, že není důvodu proč bychom si např. nemohli do 0,5l sklenice nalít 10 procent piva (12st.) a zbytek dolít vodou z vodovodu, nebo dolít čajem případně mlékem. Chuť piva je schopen člověk vychutnat v jakékoli koncentraci a přitom nemusí být alkoholikem:).