15. 3. 2009

Hard alternativ, všechno co je hard, nemusí být těžké...

Jsem rád, že vám můžeme představit naši kapelu, zatím s provozním názvem Hard Alternativ. Která vznikla cca před 0,5 rokem a zatím koncertovala jen jednou a hrála společně také jen jednou. Postupně přidám i další videa tak jak budou spracována. nyní máte jedinečnou možnost shlédnout klip z názvem zvučení, je to jen malý zlomaek ve složité struktuře naší hudební činnosti a věřte, že to pravé "peklo" vás teprve čeká. Náš záměr byla nominace na Zlatého Slavíka, ale když jsme dílo viděli, řekli jsme si, že nebudeme lakomí a když z jistotou víme, že bychom soutěž vyhráli na plné čáře, nebudem si ocenění nárokovat a přenecháme to těm slabším. Je otázkou, jestli toto rozhodnutí bylo správné, či nikoli. Konec konců vám necháme prostor na Váš názor a věřím, že si vaši oblibu získáme. Pozor! tyto záznami jsou velmi vzácné a jedinečné, můžu také říci neopakovatelné doslova i do písmene. Jsme toho názoru, že hranice mezi hlukem a hudbou jsou velmi blízko u sebe, dáváme vám také možnost posoudit tuto skutečnost a zajímá nás váš názor, jestli jde spíše o hluk, či hudbu. Chci upozornit, že v natáčeném prostoru (studiu) byla občas taková koncentrace "hluku", že by se hluk/zvuk dal krájet...(Ne)Příjemný poslech!
http://www.youtube.com/watch?v=_cqogWX7BmE
http://www.youtube.com/watch?v=f5iGbJhZJ4s&feature=channel_page

Co pro nás znamená kus papíru?

(úvaha)

Velmi mnoho. V našem okolí můžeme slyšet názvy, začínající slovem“ digitální“ ve všech možných, i nemožných podobách. Jsou ale všechny ty digitální technologie něčím větším, než kus papíru, kus dokumentu? Nikoli, vše co je digitální je sice pěkné, ale rozhodně to nikdy papír nenahradí.
Nyní píši také na papír a tlačím před sebou myšlenku, jaká to bude hrůza „datlovat“ do počítače. Snad abych toho moc nenapsal… Digitální technologie jsou jen „jednodušším“ prostředkem, jak lze informace zálohovat, pracovat s nimi, vyhledávat je. V žádném případě nemůžeme tvrdit, že digitální záznam je kvalitnější. Je to podobné jako v hudbě, i když by dnes spousta lidí neměla odvahu vyslovit slovo „gramofon“, musíme si připomenout, že spojitý záznam hudby je mnohem kvalitnější, než sebelepší skokový průběh. Důkazem toho jsou fajnšmekři, kteří nechtějí mít se slovem začínajícím na digit. nic společného.
Měli bychom se nad sebou zamyslet a nespoléhat na nové technologie a už vůbec né zálohovat na digitální média. Je na snadě se v tomto případě řídit slovy: „Co je staré, to je dobré“. Nová technologie přináší jen rozptyl a zaměstnává náš čas, pravděpodobnost ztráty dat je tím větší čím více toho víme. Množství informací, které máme k dispozici, není indikátorem našich vědomostí, ba naopak, kvantum=nepřehlednost/ nevědomost. Je dokázáno, že papír vydrží mnohem déle, než doposud známá záznamová média. Dokonce zvlášť důležitá data se pomocí tiskárny vytisknou na papír ve formě nejrůznějších obrazců. Při čtení informací, se stránka zpětně do PC naskenuje.
Jsem toho názoru, že papír je jeden z největších objevů světa, po tisíciletí pomáhal lidi vzdělávat a umožňoval komunikaci mezi s sebou. Bezesporu urychlil vývoj, a tak mě napadá, jestli za všechno, co bylo objeveno, nevděčíme právě papíru? Vymýšlet věci stále dokola a nemít kam myšlenku zaznamenat, by bylo ve vývoji velkým problémem. Těžko si lze představit významné vědce, jak své objevy horlivě ryjí do kamenných desek. Ano, bylo by to možné, avšak velmi zdlouhavé.
Nevím, co pro mladou generaci znamená kus papíru, přiznám se, že to snad raději ani vědět nechci, ale vím jistě, že papír, který lze lehce zničit, dlouho uchovat, zde ještě nějaký čas bude, minimálně tak dlouho jak zde budeme my.