29. 7. 2008

Rudý teror I.



Rudý teror I.
Z celého světa slyšíme zprávy o nebezpečí z řad radikálních hnutí, teroristů a jiných nátlakových skupin, ale to, že jsou zde komunisté to nikomu nijak zvláště nevadí. Osobně nemohu pochopit jednu věc, když mohou mít stranu komunisté, proč by ji nemohli mít třeba fašisté? Neměli bychom jim dát alespon šanci, když díky komunistům pošlo během 2.sv. Války mnohem více lidí něž za fašistického teroru? Proč, by měla být v ČR strana s tak negativně pohnutou historií?...je to snad výsměch z řad komunistů, kteří chtějí ukázat, že za to co nám provedli během 40let nenesou zodpovědnost? Osobně se mi s takových lidí dělá zle a co mě dokáže udivit a vyděsit je členství tzv. „Mladých komunistů“...kteří jdou slepě za myšlenkami jakýsího pána jménem Stalin, kterého znají jen z rudě rámovaných propagandistických knih, kde je ukazován jako hodný strejček, který všem dětem světa přináší, radost, štěstí a hlavně rodinnou pohodu, a to, že nechal popravit a zabít v Gulagu několik mil. Lidí, to se zřejmě zapomíná přes jeho vstřícnost připomenout. Podívejte se na tyto stránky a myslí, že každý rozumný člověk si o těchto stránkách udělá obrázek.http://www.ksm.cz/ nebo http://www.kscm.cz/ref.asp?thema=2739&category=.
„Za komunistů bylo lépe, vše bylo levnější, měli jsme své sociální jistoty a tolik se nekradlo...“ Toto jsou typická slova zatvrzelého komunisty. Je paradoxní, že ani jedno slovo není zcela pravdivé. Nechápu jak někdo může počítat ze starými cenami v Korunách československých kontra s Kč. Je to stejné jako by se srovnávala cizí měna (dolary) s Českými korunami v poměru 1:1. A chytré řeči typu: „dříve stálo pivo 2Kčs, nyní stojí 20Kč, jsou také zcela scestné, jelikož si takový chytrák nepoloží (spíše ani nechce položit-když naléháte zarytě si melé své) zásadní otázku jaká byla průměrná mzda. Jestliže dříve mzda činila 2000Kč a dnes hrubá mzda činí 22000Kč, mohl by se„mladý komunista“
obtěžovat a dřívější nominální hodnotu vynásobit 10ti, aby byli podmínky spravedlivé. Když se projdete dnes obchodem a uděláte několik takových kalkulací, všimnete si množství věcí, jež jsou mnohem levnější než dříve a přitom máte „svobodu nákupu“, personál se více snaží (jedná se o tržní hospodářství-a né jak za kom. Kdy stačilo naverbovat jednu uklízečku, ale aby soudruzy měli stoprocentní zaměstnanost, nabrali jich na pozici pro jednoho hned deset=vedlo to k neochotě a naprosté chladnosti personálu).