9. 2. 2009

Světová kryze se týká každého, né však USA...

Krátce: Nechápu, proč když je v USA kryze se kurz USD vuči Koruně radikálně nesníží. Od doby vyhlášení recese je jejich Dolar stále na cca stejné hodnotě. Takové to chování a umělé "spevňování" Dolaru kvůli mezistátnímu obchodu je od USA minimálně neslušné. Jejich "extérní kryze" je jen uvnitř USA a na venek (podle Dolaru) působí Amerika stabilně. Jedná se tedy o podvod vůči všem zemím světa. Země, které za kryzi nemůžou a obchodují z Amerikou na konec na tom budou ještě hůře. Je to paradox, ale připomeňme si, že Američané hry z čísli umí. (Za reálný 1USD se na burze v USA obchodovalo z 30 imaginárními USD)- mám pocit, že obdoba této hry se děje i nyní jen její pravidla mají tytulek: "záchranný plán".

Jsem EMO. Kdo jsi ty?

Ne, opravdu nemám problém z identitou :). Stále mě šokuje jak lidé dokáží být neúprosně netolerantní. Jak v umění, tak hlavně v hudbě, či stylu oblékání. Můj názor je, at si každý dělá co chce a nosí co chce, když ví že to co dělá je skutečně on. Nejvíce mě dokáže "ohromit" zavrhování člověka za to co poslochá. Poslocháš hip-hop, jo? ...tak se s tebou nebavím, protože já poslouchám metal....Rock je na hovno, nejlepší jsou gramce atd. Člověk, který opovrhuje člověkem za to co vyznává v umění, sám není ze stilem, který tak vehementně propaguje srovnaný a jeho komplex dává druhým na jevo tím, že stylem druhého značně opovrhuje. Potřebuje se ujistit, že to co "propaguje" je tím nejlepším. Ostrou reakcí k druhému člověku dostává jakousi zpětnou vazbu, ujišťuje se a nutí přemýšlet i vás o stylu, který si zvolil on. Proto těmto lidem značně opovrhujme a diskutujme s nimi, pomůžem předevšim jim se vymanit z jejich vnitřní "umělecké" nejistoty. Čím dříve takový člověk nedojde k "tolerantnímu zjištění" a nezačne tolerovat ostatní, tím se jeho rozpolcenost vůči jinému "uměleckému vyznání" než má on začne prohlubovat.
Styl oblékání a vizuální vizáš lidí je také problémem. Je to podobné jako v hudbě. Ti s natuženými vlasy nadávají na ty "přírodně vytvořené" a naopak. Přitom i dítě ví, že vizuální vjem je dosti pomíjivý a už vůbec nic neříkající o charakteru. Lidé, kteří řvou na jiné lidi, nadávají, vedou rasové útoky jsou ještě více v přemýšlení primitivnější než děti a je otázkou, jestli tito lidé jsou svéprávní. Pokud někdo není spokojen ze stylem který se mu nelíbí, ať to nenosí... Různé narážky např.: "Nejhorší styl je emo, je to hrůza řežou se atd.." jsou zrcadlem "stylové nevirovnanost". Výjde na stejno, jestli budu vyznávát např. emo styl a budu se řezat žiletkou u očí, nebo budu rocker a při skákání pod podiem si vypíchnu oko o stojan na mikrofon. Konec konců, Ježíš který byl před 2009 lety ukřižován se také nehlásil k žádnému "sadistickému hnutí"... a jak jistě víme, jeho "organizace" jménem církev se v průběhu času k sadismu také klonila a přitom to bylo "z vůle boží". A jako vrchol všeho, dnešní křesťané pojídají sybolicky jeho tělo a pijí "krev Páně"... Tyto zvláštní činnosti a v neposlední řadě nesmíme zapomenout na hystorickou zvrhlost církve, nikoho moc neudivují a to, že Pepa od vedle už má zase nařezanou kůži, to vyvolá vždy ohlas né jednoho souseda... Buďme tolerantní a nechovejme se jak diktátoři!