Když už je tu řeč o gastronomii tak si dovoluji upozornit na vynikající film o pokrmech a cti Francouzské kuchyně.
Ve filmu Křidélko nebo stehýnko se Louis de Funès stává Charles Duchemin. Charles Duchemin slavný vydavatel průvodce gastronomií a nekorunovaným prezidentem labužníků navštěvuje v převlecích restaurace napříč Francii a degustuje pokrmy. Poté vyhodnotí chování personálu ale hlavně kvalitu pokrmu a přidává nebo i ubírá hvězdičky značící kvalitu restaurací. Filmaři zde připravili velkou škálu pokrmů od humra a steaků až po zkažená jídla která degustátor musí ochutnat.
Nekončící herecký výkon Louis de Funès je základem kvalitního filmu při kterém se člověk nemůže nudit.
Tento krátký popis filmu jsem zde musel zveřejnit protože si myslím že by to u naší rubriky nemělo chybět
18. 2. 2009
Přihlásit se k odběru:
Příspěvky (Atom)